سنگها از نظر کاربردی در سنگ کاری و کاشی کاری به دو گروه تقسیم می شوند :

از نظر شکل طبیعی ( سنگهای خام) و ( ساختگی سنگها کار شده )

سنگها از نظر شکل طبیعی  در سنگ کاری به گروه های زیر تقسیم می شوند :

۱- سنگهای رودخانه ای  ۲- سنگهای کوهی

۱- این سنگها در جریان غلتیدن در مسیر رودخانه و برخورد با یکدیگر و بر اثر عمل فرسایش ، گوشه های تیز و لبه دارشان را از دست میدهند و سطح آن ها نیز تقریباً صاف و صیقلی می گردد و حداقل قطری برابر ۵ سانتیمتر دارد که در دیوار سازی بکار می روند. معمولاً قطری درحدود ۱۵ سانتیمتر دارد که اندازه های کوچکتر به عنوان پرکننده مورد استفاده قرار می گیرند.

سنگ کوهی در سنگ کاری  : این سنگها بیشتر لبه تیز هستند و مستقیماً از معدن سنگ استخراج می شوند . در روند عملیات استخراج ، به شیوه های گوناگون قطعات بزرگ سنگ پر از کوه جدا نموده و برای آماده سازی به کارخانه حمل می کنند و به این قطعات اصطلاحاً سنگ قله می گویند که در سنگ کاری ساختمان مصرف بالایی دارند.

 

 

سنگهای لاشه در خدمات سنگ کاری ساختمان : این سنگها در نتیجه عمل انفجار و یا پس از خرد کردن قطعات بزرگ سنگ بدست می آیند و شکل خاصی و سطوح مشخص ندارند استفاده از سنگ لاشه بدون اینکه گوشه های تیز و لبه دار آن گرفته شود مجاز نیست . مگر با ابعاد کوچکتر از ۱۵ سانتیمتر که به عنوان پر کننده از آن استفاده می شود سنگ لایه لایه یا تخته ای : این سنگها استحکام چندانی ندارند و حداقل ضخامت آنها در کارهای بنایی نباید کمتر از ۸ سانتیمتر

کف سازی با بتن در کاشی کاری و سنگ کاری :

قبل از اجرای هر پوشش باید محل هایی را که به دست سنگ کار یا کاشی کار کف سازی می شود ، کاملاً از مواد زاید پاک نمود. هر نوع پوشش ، مشخصات خاص خود را دارد که با توجه به مصالح مصرفی باید موازین فنی آن رعایت شود.

کف سطحی افقی است که برای تحمل وزن افرا، اثاثیه ، تجهیزات یا ماشین آلات طراحی و ساخته می شود . کف باید به اندازه کافی سخت باشد تا در زیر بار مرده سازه کف ، دیوارهای تقسیم تجهیزات بارهای زنده و استاتیک مورد نظر ، نسبتاً پایدار و افقی باقی بماند سازه کف همچنین باید لوله های حفاظت کابل ، آب ، تهویه ، و شبه گرمایی را در داخل بالا یا زیر خود جای دهد و بدون آنکه تاثیری بر پایداری آن گذاشته شود، آنها را تحمل کند، از نظر پایداری باید برای سازه کف تکیه گاه کافی فراهم ساخت و خود کف نیز باید از سطحی کافی در برابر تغییر شکل خمشی در زیر بار برخوردار باشد. کفها ، همکف ها زیرزمین معمولاً بر روی زمین احداث می شوند و به آن نیز تکیه می کنند. بنابراین پایه ای چنین کف هایی به خصوصیات مصالح تخریب و خاک زیرین ان ها بستگی دارد. برای بار خانه های کوچک ، بین سطحی فاقد ارماتور بندی پایداری کافی فراهم می سازد.

کفپوشهای بتنی یکپارچه

در مورد انبار ، کارگاهها ، گاراژها برای صرفه جویی در هزینه کفپوشها تنها به سطح پرداخت بتن سطحی اکتفا می شو . بتن رضایت بخشی برای کف نیست. زیرا با وجودی که می توان آنرا با ماله برقی پرداخت کرد، بسیاری از ذرات ماسه و سیمان به سطح منتقل می شوند. این ذرات مقاومت سایشی کمی دارند و در مدت کوتاهی سطح بتن خاکی » می شود و جارو کردن مکرر آن ضرورت پیدا می کند . چون بتن ماده ای است درشت دانه ، آن را نمی توان با شستشو تمیز کرد و چنانچه لک شو، این لکها دائمی خواهد بود.

چنانچه کف بتنی با ماله برقی پرداخت شود معمولاً زمینه مناسبی برای کفپوشها ضخیم تری مانند آسفالت ماستیکی کاشیهای ضخیم و بلوکهای چوبی فراهم می گردد. برای کفپوشهای نازکی همچون ورق پلاستیک ، لینولیوم ، و لاستیک و کاشی ، سطح بسیار تراز و صافتری از ملات ضرورت دارد.

اندود شمشه ای کف

هدف در این اندود شمشه ای ایجاد سطح تراز و صافی جهت کفپوش است . مصالح مورد استفاده در این اندود کف عبارتند از سیمان ، ماسه ، و آب که کاملاً باید با هم مخلوط شده و پس از گسترده شدن بر روی زمینه بتنی ، متراکم صاف و به صورت سطحی پرداخت و ماله ، کشی شود . ضخامت اندود شمشه ای مخلوط ماسه و سیمان بسطح زمینه زیرین بستگی دارد. مخلوط پرمایه اندود شمشه ای با خشک شدن دچار جمع شدگی می شود و هر چه این اندود شمشه ای نازک تر باشد به همان نسبت سریعتر خشک می شود و جمع شدگی و ترک خوردگی بیشتر بوجود می آمد . اندود شمشه ای که تا سه ساعت پس از بتن ریزی ، بر روی زمینه بتنی گسترده شود کاملاً با بتن پیوند می خورد و همراه با بتن به آهستگی خشک می شود . به طوری که جمع شدگی و ترک خوردگی ناشی از خشک شدن اندود شمشه ای ، در پیوند با بتن به حداقل کاهش می یابد.

برای این ساخت یکپارچه اندود شمشه ای ، ضخامت mm 12 کافی خواهد بود اندود شمشه ای که بر روی زمینه بتنی سخت شده گسترده می شود باید حداقل mm40 ضخامت داشته باشد. بری ایجاد پیوند خوب در میان اندود شمشه ای و بتن، سطح بتن را باید با ابزارهای مکانیکی و تیشه ای ، تمیز و مرطوب کرد و قبل از گستردن اندود شمشه ای با لایه نازکی از دوغاب سیمان پوشاند، اندود شمشه ای جداگانه ای با حداقل ضخامت mm40 که به خوبی با بتن زمینه پیوند خورده باشد، به آهستگی خشک می شود و از پیدایش ترک خوردگی جدی ناشی از جمع شدگی پرهیز می گردد.

برای اندودهای شمشه ای با حداکثر ضخامت mm40 از مخلوط سیمان پرتلند و ماسه شسته با نسبتهای وزنی ۱:۳ تا ۱:۵/۴ استفاده می شود . هر چه نسبت سیمان به ماسه کمتر باشد، جمع شدگی ناشی از خشک شدن نیز کمتر خواهد بود. برای اندود شمشه ای با ضخامت بیش از mm40 اغلب از بتن ریزدانه با نسبت ها ۱:۵/۱:۳ ، سیمان ، سنگدانه ریز و سنگدانه درشت با حداکثر اندازه mm10 استفاده می شود.

برای ایجاد کارایی لازم اندود و با کوبیده شدن به ضخامت مورد نظر کاملاً متراکم می گردد و سپس با یک ماله چوبی یا فولادی توسط سنگ کار یا کاشی کار پرداخت می شود.

ملات ماسه و سیمانی در سنگ کاری ساختمان : که بین ۱۵۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم در متر مکعب ماسه مخلوط نموده و به آن آب اضافه می نمایند و مورد مصرف قرار می دهند.

طریقه ساخت این ملات در سنگ کاری بدین شکل است که اول ماسه و سیمان را مخلوط نموده یعنی دو یا سه بار با ماسه برگردان می کنند و سپس برای بار چهارم در موقع برگردان کردن با شیلنگ یا آب پاش به آن آب اضافه می نمایند تا خوب مخلوط شود چنانچه سیمان را با ماسه مخلوط نکنیم و به آن آب اضافه نماییم سیمان به شکل گلوله ای داخل ماسه باقی می ماند و ملات مورد نظر فراهم نمی شود . این نوع ملات ها را می توان با میکسر بطور یکنواخت و مناسب مخلوط و مورد استفاده قرار داد.


رنگ کاری در بازسازی ساختمان

نظافت حین بنایی ساختمان

ابزار رنگ آمیزی در بازسازی ساختمان

، ,ای ,سنگ ,اندود ,شمشه ,کف ,شمشه ای ,اندود شمشه ,می شود ,سنگ کاری ,در سنگ

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ارائه کننده دستگاه حضور و غیاب - کنترل تردد بیوگرافی بزرگان سینمای ایران آونگ گرافیک مرکز آموزشی نیایش قوچان تکنیک و ترفندهای زبان خارجی آموزش بورس جاهای خالی تحقیق learnwordpress جزیره من!